Saturday, January 30, 2010

filosoofiatunnike

kiidetud dokumentaal it might get loud nähtud. üks legendaarne tegelane ja kaks sellist, kes vanameistrit armunud pilkudega jälgisid. ja teisel pool ekraani veel terve grupp armunud nägusid. mõnes mõttes ei tohiks edge'i ambitsioone väiksemateks nimetada. võib-olla siis teistsugusteks lihtsalt: minimalist ja helidekuulaja. näitas ehk, et ei pea olema virtuoos, et huvitavaid helindeid kitarrist välja võluda. kuigi page'i vastu ei saa peaaaegu et keegi. ja jack on omaette tegelinski :)

kui siin endast rääkida, siis õues on ilus ilm, jälle. ja ainult -7 kraadi. jejee. teise t pool on hea käia, seal on kaal. olen visiitkaalujälgia. nagu kitsarinnalised daamuškad ikka, huvitun oma kaalust. huvitav siinkohal on see, et mitte jõulue ajal ei ole ma juurde võtnud, vaid kuidagi peale seda on vaikselt paar kilgorammikest juurde tulnud. niisiis! jalad kõhu alt välja (kõhtjalgne) ja värske õhu kätte päikesevannitama! see oli nüüd äärmiselt vajalik informatsioon kindlasti.

muidugi on ka muid asju, millega vahepeal tegeldud. kooool! nt seosed hiljuti nähtud elegy(kaunis klaverimuusika taustaks)ja kohe sinna otsa loetud almqvisti det går an'i vahel. aga ma ei oska oma siia-tänna tolgendavaid mõttekatkeid hästi korralikuks esseeks formuleeruda. noh, põhimõte on selles, et naiseroll ja abielu tähtsus on jätkuvalt probleemiks. kas on õige näha naisterahvas tema erakordselt kaunist näolappi, siidsiredaid sääri ja muud välimuses sisalduvat. noh, ei saa öelda et üldse miski õige või vale oleks. aga kui inimene avab sulle oma hinge ja sa pead KA sellega arvestama, peale tema poolehoiu võitmise ja "omastamise". võib ju keeruliseks minna. ja kas üldse siduda end sellise keeruka süsteemiga? nii elegy's kui almqvisti novellis nägi mees (esialgu küll alguses) ainult ihaldatud naise erakordset kaunidust. kas nad ka selle ilu taha vaadata tahtsid? hmm. ikka tahtsid, huvi pärast. igaljuhul sain umbkaudse ennast rahuldava vastuse või teise variandi probleemile järgmisest kohustulikust romaanist juloratoriet, kus mees nägi oma abikaasa (ja siin polnud vahet kas nad on abielus või mitte. olid. siit võib hargneda veel järgmine teema) tervet olemust. seda, mis temast kiirgus. see on ka see, mida mina armastuseks pean. näha kogu inimest ja selle mõjusfääris olla ning sellest kõigest vaimustuses olla.

õueminekuteema jätkuks: päevalehes on tore jutt, miks talv on hea. niiet kallid inimesed, surge talvel, saate taeva!



No comments:

Tänulikkusest + kompromiteerivat juttu

Eile rüüpasin A enda korjatud põrdakanepi teed. Soe ja helge tunne tabas mind. S Tuneesiast toodud lõhnav seep teeb tuju heaks. Sidrunheina ...