Saturday, October 2, 2010

demokraatia ei vii kuhugi, surma suhu võib-olla / you're doing it wrong!

mugib eklääri praegu ja oskab elustada kumminukku kohe kindlasti,vastava mõõdiku abiga esialgu. teab ka, et oma südametunnistuse järgi tuleb vanale mehele(ükskõik millises staatuses) kiirabi kutsuda isegi kui tüüp eitab, ajab tagasi ja arvab, et saab ise hakkama. 
kripeldama jäi mulle suvine korpulentne pintsaklipslane bussipeatuses, kes ähkis-puhkis ja paistis omadega ikka väga läbi olevat. seda enam, et väljas neid soojakraade jätkus kolmekümnekanti. tuvastasin, et härra on teadvusel ning et tal "ei purska kusagilt verd". küsisin ta enesetunde kohta ja et kas peaks kutsuma kiirabi. ta vastas et eile sai liiga palju võetud ja tegi käega "pole hullu" liigutusi, noogutas siis võimidagi sellist. tulid mingid piffid bussipeatusesse, asusid varmalt suitsetama ja hädaldama palava ilma üle ning muidugi ei jäänud neil märkamata ka hinge vaakuv onkel. samad küsimused. sama arutelu, mis ennist mul peas toimus, aga nüüd toimus see tüdrukute vahel, millesse haarati mindki. keskustelu oli täies hoos, mis hakkas päädima ühe tüdruku kiirabisse helistamisega, kuid siis. onu ajas end vaevaliselt pingil istukile, võttis kogu oma jõu kokku ja püüdis seletada, et.... ärge jooge! ärge te end kunagi täis jooge, muidu juhtub teiega sama, mis temaga. see on ainult üks tuumapohmell, mis teda vaevab, ei mingi südamehäda. ja see on väga ebameeldiv, kuigi see on kõigest pohmell. ning meie imestunud noorte neiupilkude all ukerdas ta sealt minema. küll kase triibulisele tüvele toetudes ning murule koperdades, kuid edasi ta sai ning me kõik jõudsime õnnelikult bussi peale ja onkel jäi arvatavasti õnnelikult kuhugi murupeale potserdama.

ja nüüd tuleb ameerikafilmilik õpetlik moraalisõnum otse kätte teile - ärge teie seda asja nii jätke! ebaproffesionaalne inimest sellisesse konditsiooni omapäi jätta, on ta siis purjus või insuldi äärel. see disktuteerimine ei vii kuhugi, nagu pealkiri ka tabavalt mainib :P. lükake onu murupeale külili ja asetage ta...ah minge ise esmaabikursustele.
heade soovidega,
mari

1 comment:

M. said...

Jesver, mul tuli meelde, et peangi minema tegelikult.

Tänulikkusest + kompromiteerivat juttu

Eile rüüpasin A enda korjatud põrdakanepi teed. Soe ja helge tunne tabas mind. S Tuneesiast toodud lõhnav seep teeb tuju heaks. Sidrunheina ...