Tuesday, November 29, 2011

metamate / läbi lillede vs läbi numbrite / muna vs kana /kvalitatiivnekvantitatiivne

matemaatika on ka metafoor läbi mille me elame.
ja maailma mõistame, ja muudmoodi lihtsalt ei saa, ja kui saab, siis ikkagi nõutakse ratsionaalset, positivistklikku lähenemist, sest muidu on mittetõsiseltvõetav "naised saunas rääkisid" kaheldava väärtusega iba. pole metafooriraamatut kätte saanud, aga pakun, et selle sisu on enam-vähem kattuv ( va minu emotsioaalsed argumendid siin).

pluss mulle näib, et juba "eos" püüeldakse mehelikkuse ( ilusam öelda yang, sest see kannab endas neid nö mehelikkuse jooni märgatavamalt edasi) poole, sest mehelikkus on agresiivsus ning juba kõneledes kasutame agressiivsust kõige selle suhtes, mis me sõnadesse ohjame ja kuidas "tegelikkust" alistame, seda hämarat ja hoomamatut, müstilist (Yin) süsteemi sisse panna püüame ja selgitada. konkreetsus ja äratestitavad või ilmselged faktid on see, mis loeb, mida tahetakse tõelisena võtta. ja matemaatika on ju ka millegi minumeelest äärmiselt abtraktse kinnipüüdmine arvudesse ja kujunditesse, saame arvutada välja seda, kuidas maailm toimib. ja kõik nagu näiliselt kokkuleppeliselt klapib ka...

naiselikud oleme kõik eos juba niikuinii ( kunagi kuulsin või lugesin ja see sobib mu diskursusesse: kõik on algseimas väljaarenemata lootearengustaadiumis xxkromosoomiga), ehk siis maailma mõistmise soov, seoste loomine, deeper understanding, ühesõnaga kõik, mida alahinnatakse koondnimetustega häma või kognitiivne. aga ka seosteloomist ning mõistmist, empaatiavõimet saab ja tuleb arendada. ja kui seda arendada  koos tolle teise, positiivse/meheliku vaatega sümbioosis, siis sünnib sellest nagu teatud võtmes bestseller või megahitt - enamuse poolt heaks kiidetud ja äge! väike suur pauk. 

nii, et siis naised, ei taha teid kurvastada, aga mulle tundub, et nii teadlikult kui alateadlikult püüeldakse "meheks olemise" poole, ( ok, mida meheksolemine tõeliselt tähendab, on midagi sootuks muud)  - kummitusjutud ei lähe kohe mitte teaduse alla, millega nt füüsikainstituut tegeleda viitsiks. küll aga ei tööta positivistlik meetod või vaade(yang) täiesti iseseisvalt ( nagu ka kvalitatiivne meetod täiesti iseseisvana on liiga soft ja subjektiivne, et selle järgi laiemaid otsuseid teha saaks), kuna see ei toeta täielikku mõistmist(yin) vaid ainult annab edasi ratsionaalselt kogutud infot, mis ei ole päriseluga kontatiski ( "koolitoitu sööb 65,4 last") . Niisiis, käivad need duaalselt koos, (nende vahel balanseerimine on see konksukoht,) ja seepärast ongi kvantitatiivne meetod kvalitatiivse meetodi meetod minu arusaama järgi, (kuigi nad toetavad teineteist ka vastupidi, moodustades nagu hermeneutilise ringi). aga sellest tulenevalt - mata on metafoor arusaamaks maailmast (mis samas loob uusi tähendusi/tõlgendusi ise).

arvatavasti ei pea eriti keegi (hiilgavama mõistusega olend) seda mingiks valiidseks analüüsiks, sest asi on vist ilmselge või siis hoopis tobe ja vigadest kubisev, ning mis siin pikalt arutada seda, asuks nagu uuritavate asjade analüüsi kallale juba! aga ma pidin selle läbi nämutama enda jaoks, sellised seosed mulle meeldivad.

aga norra hiphopivendade advendikalender on selline:





TAILORS - DAGEN | DERPÅ from Johannes Greve Muskat on Vimeo.

No comments:

Tänulikkusest + kompromiteerivat juttu

Eile rüüpasin A enda korjatud põrdakanepi teed. Soe ja helge tunne tabas mind. S Tuneesiast toodud lõhnav seep teeb tuju heaks. Sidrunheina ...