Monday, May 6, 2013

Eluôlu

äge Taani leibelidisain 

Kevade (tuulise) tulemisega on mul tekkinud taas huvi suvehooaja pôskepistmise ja rüüpe vastu, mis vastavalt aastaajale vajab ju väljavahetamist. Niisiis, suvehooaja (ütlen nii, sest eestlase jaoks on juba üle kümne kraadi sooja paras suvi: grillid susisevad ja piknikud tuulevaiksetel kohakestel üles säetud) rüüpeks on ôlu. Ja mitte tavalist ôlut ei taha ma, vaid eksperimenteerida nüüd uudsemate maitsetega. Ôlu olgu maitseelamus! Isiklikus kontekstis vôin öelda, et oma osa mängib siin linnastelembus ka - leiva-saiatooted, kali  ja pudrud on mulle alati mokkamööda olnud. Niisiis, käisin esteks lollilt Tartu spets nr1. ôllepoes ringi ja vaatasin, mida Kera ostab - üks puuviljabukett... sinise sildiga valge pudel, ôlleblogi kiidab. Ise ostsin IPA, millel oli soodukas, nagu tudengile kohane ja tudengite jook see IPA vist enam-vähem ongi. Maitse kolmandas astmes tunda mingit sünteetikat, mida N nimetas fairy`ks ja mina aknapesuvahendiks. Blogist pole veel üles leidnud selle joogi kirjeldust. Sinise sildiga IPA. 

Ühesônaga, see on mu hetke lemmikblogi. Kui ilusasti saab ôlledest kirjutada...  Nagu näha, siis tolle blogi blogrollis on esindatud veel teised vajalikud lingid, mida ühel ôllelembil külastada tasub. 

Ja heaks uudiseks vist on ka see, et samasugune kraanidega "Elava Ôlu" pood, kuhu Janis mind kilomeetreid kônnitas, on nüüd ka Tartus olemas. Isiklikult tahaks seda läti meeôlu proovida. 


No comments:

Tänulikkusest + kompromiteerivat juttu

Eile rüüpasin A enda korjatud põrdakanepi teed. Soe ja helge tunne tabas mind. S Tuneesiast toodud lõhnav seep teeb tuju heaks. Sidrunheina ...