Sunday, March 22, 2020

Puhkus tulekul

Nüüd siis karantiini see osa, kus töötama ei pea. Ehk et see oli nüüd küll hästi planeeritud puhkus muidugist. Vaatan, et järka puhkus mul augustisse pandud. Kellegi blogst lugesin, et kusagil ennustati uut coronapuhangut just augustis. Nojah. Elame-näeme.

Mida teha:
1) Üks lugu sisse mängida: Foxes who run with the river/Rebased jõeääres
2) Rõdu korda! Aknad pesta, maha laotada mingi laudis (nt Ikeast v Jyskist). Meie surnud palm likvideerida, tuvisitt maha kaapida. Laud ja toolid lapiga üle tõmmata. 
3) Kodulehte edasi kõpitseda
4) Midagi õppida, otsida vajalikke kursusi
5) Loodusesse, loodusesse!  - Jah, me peame kodus istuma. See on selge kui seebivesi. Ei saa ka mina aru, mida need vanurid tänavatel kooberdavad, igalpool ju tuututatakse, et nemad on riskirühm. Aga. Mõelge nüüd ikkagi loogiliselt ja mitte paaniliselt. Kui me kasutame turvameetmeid, hoiame kenasti distantsi ja hügieeni, siis mis saab looduses uitamise vastu olla? Palun ärge võtke meilt loodust ära. Ja ärge "tulistage niisama õhku". See, mis praegu käib ("olge kõik kodus, ei pista nina välja, igaüks võib olla nakatunu-nakatada!"), ettekäändega, et see on turvameede (selge see ju, et sa ei lähe kohe õllekasse suvalise kutiga tatti panema, kui selline eriolukord on. Mõistlik distants ja mõistlik hügieen, ja mõistlikud varud, plz).
6) Meditatsioonid tagasi hommikutesse. Tunnen, kuidas vähene kontakt iseendaga juba mu elu veidi allapoole kisub. Nt ei viitsi koristada ja passiks muudkui netis, mis tekitab kaela ja seljavalu. Õues jalutades ei teki lahedaid märkamisi või seiku/millegi imelise pealtnägemist. 
7) Elutoa kummut tellida (esiti siis otsustada, milline peale jääb)
8) Köögimööbli uus hinnapakkumine ära saata (muutsime plaani ja kava, aga pole veel must-valgelt meil see kusagil kirjas)
9) Kapis kord luua. VEEL riideid ära visata-viia. Ja mõned juurde hankida - praegu väljavaadatud, et HILP ja Happeak on kohad, kust tellida. 

Ugh, see Trad Attacki "Tehke ruumi" kummitab ja tahab et teda kuulataks, OK.

Kui mul siin see kõik kenasti kirjas on, siis ehk saab midagi tehtud ka! 

Parimad mõtted tulevad dushi all. Vedelesin enne sooja vee all ja põrnitsesin vannitoa aknast kaugele-kaugele. Hakkasin ümisema iseenda lugu. Kui seda lõpuks märkasin, rõõmustasin: Ma ei keskendu teistele, vaid endale, automaatselt tahan iseendaga tegeleda, mitte teiste asjades sonkida. 
Tulen pesust, ja kõrvalised segajad on jälle platsis. Ma peakski vist dushi all elama ja siis sealt veel tugevama fookusega väljuma ning tegudele asuma. Elagu langev vesi! Elagu üldse vesi. Ja olgu jääv  meile päike. Ja kõike muud toredat. 

No comments:

Tänulikkusest + kompromiteerivat juttu

Eile rüüpasin A enda korjatud põrdakanepi teed. Soe ja helge tunne tabas mind. S Tuneesiast toodud lõhnav seep teeb tuju heaks. Sidrunheina ...